Obuka o fondovima

Potpisan protokol u suradnji između IPA Adriatic CBC i Sveučilišta u Mostaru

Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 09. 2017. u 13:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić i direktorica Upravljačkog tijela IPA Adriatic CBC programa Paola Di Salvatore potpisale su u ponedjeljak u Mostaru Protokol o suradnji između IPA Ariatic CBC i mostarskog Sveučilišta.

Protokol je potpisan u sklopu obuke o korištenju europskih fondova, financiranja i izrade projekata i sklapanja partnerstva, koja se održava na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na Sveučilištu u Mostrau. Obuku su organizirali Grad Mostar, Hercegovačko-neretvanska županija i IPA program.

Di Salvatore je u izjavi za medije kazala kako se nada da će ovo potpisivanje biti "klica koja će omogućiti suradnju u budućnosti".

Zahvalila je rektorici Ostojić jer, kako je istaknula, upravo je njezin angažman jako bitan za provođenje politike, jer ona kao predstojnik institucije znanja, igra vrlo bitnu ulogu u cijelom tom procesu.

''Bez znanja danas se ništa ne može ni na lokalnoj ni na europskoj razini, jer znanje je početak svega'', kazala je Di Salvatore.

Prema njezinim riječima, rektorica Ostojić je iskazala povjerenje na način da je prva, od osam država, potpisala ovaj protokol o suradnji što je bio početak ove cijele suradnje, a takav oblik suradnje se očekuje na razini Europske unije.

Rektorica Ostojić ocijenila je kako je današnje potpisivanje protokola kruna aktivnosti suradnje s Gradom Mostarom i Monte Grotom.

''Svima su puna usta IPA projekata, povlačenje sredstava, Europske unije. Međutim ovo je jedan konkretan korak kako ići prema tomu i kako povući sredstva iz EU što će biti i na dobrobit i Sveučilišta i cijele jedne regije'', poručila je Ostojić.

Kopirati
Drag cursor here to close