"Just Not Sorry"

Pokrenuta aplikacija koja zabranjuje ženama da kažu 'oprosti'

Sci-Tech / Flash | 11. 01. 2016. u 08:03 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osobe koje se znaju ispričati generalno su smatrane dobro odgojenim, ali nova aplikacija za mobilne telefone upozorava žene da to ne bi smjele previše često raditi jer tako pokopavaju vlastiti  autoritet, naročito na radnom mestu.

Aplikacija "Just Not Sorry" zasvjetli na ekranu svaki put kada osoba u SMS poruci ukuca riječi poput "oprosti", "mislim", "nisam stručnjak" i slične, navodi autorica aplikacije Tammy Rice. Do sada je besplatnu aplikaciju 'skinulo' 53.000 korisnika, navodi Rice.

Druge riječi uz koje se pojavi crvena zastavica su tipično ženske fraze, "samo", "zapravo", "je li to pametno?", "pokušat ću", navodi Rice i objašnjava da takvim izrazima žene nastoje ublažiti svoje zahtjeve na radnom mjestu i pokušavaju se nekome svidjeti, ali sebe pritom omalovažavaju.

Na zamisao o kreiranju te aplikacije 33-godišnja izvršna direktoricaa kompanije "Cyrus Innovation" došla je gledajući popularni video komičarke Amy Schummer o grupi ostvarenih žena koje svoje primjedbe upotpunjuju beskrajnim ispirkama, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close