Ne nasjedajte!

Pojavila se lažna WhatsApp usluga

Sci-Tech / Flash | 24. 05. 2016. u 10:51 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je i do vas stigla primamljiva WhatsApp Gold reklama (preko aplikacije, mobilnog weba ili u emailu) zanemarite je, jer – nije istinita, bez obzira što vam se na početku obraća vašim imenom i prezimenom.

Lažna WhatsApp Gold aplikacija navodno ima mogućnost slanja do 100 slika odjednom, mogućnost brisanja poslanih poruka, snimanja video razgovora i slično, piše Metro, a prenosi N1.

Naravno, ništa od ovog nije istina, osim da se u WhatsApp Gold aplikaciji nalazi virus koji bi mogao ugroziti rad vašeg mobitela, a vaše osobnne podatke pokrasti ili ih kompromitirati na neki način.

Korisnici prime poruku koja kaže: ‘Hej, konačno je procurila tajna WhatsApp zlatna verzija. Ovu verziju koriste samo velike zvijezde. Sada je možeš koristiti i ti’.

No, ekskluzivna nadogradnja zapravo ne postoji, a ono što ćete zaista skinuti je softver koji bi mogao hakerima omogućiti pristup vašem telefonu i podacima koji se nalaze na njemu.

Za sada se ‘zaraza’ uglavnom širi Android uređajima. Oni koji su ga preuzeli upozoreni su da instaliraju antivirusni softver te da ubuduće instaliraju samo aplikacije preuzete u Google Playu.

Dakle, dobijte li ovu primamlivu ‘pozivnicu’ – samo obrišite poruku, piše Tehnoklik.

Kopirati
Drag cursor here to close