Rekordna prodaja

PlayStation 4 – najpopularnija konzola na svijetu

Sci-Tech / Flash | 25. 11. 2015. u 13:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Sonyja su se jučer pohvalili kako su u malo više od dvije godine prodali više od 30 milijuna PlayStationa 4.

Sony je počeo s prodajom ove konzole nove generacije sredinom studenog 2013. godine, a ukupan broj prodanih modela u 124 zemlje svijeta u kojima je ovaj uređaj dostupan 22. studenog iznosio je 30,2 milijuna, što je prosjek od otprilike 1,25 milijuna komada mjesečno, objavili su na Engadgetu, prenosi Zimo.co.

Ovo su prilično impresivne brojke te ''PlayStation 4 ostvaruje najveći i najsnažniji rast PlayStation hardvera u povijesti'', a s obzirom da se bliži kraj godine, ono najbolje tek se očekuje.

Naime, kraj studenog rezerviran je za Black Friday i Cyber Monday, kada se u trgovinama brojni uređaji mogu kupiti po povoljnijim cijenama, a veliki broj ljubitelja video igara i Sonyjeve konzole mogli bi se odlučiti na kupovinu povoljnijeg PlayStationa.

Također, mnogi će kao božićni poklon ispod bora poželjeti novi model 'plejke' tako da možemo očekivati da će ove prodajne brojke početkom sljedeće godine biti puno veće te u ovoj kompaniji vjeruju kako će do kraja ožujka sljedeće godine (kada završava njihova fiskalna godina) isporučiti još oko 17,5 milijuna ovih konzola.

Inače iz Sonyja su u ožujku objavili kako su prodali 20,2 milijuna PlayStationa 4, a od tada do danas prodali su ih još deset milijuna.

Ovaj uređaj trenutno dominira na tržištu igraćih konzola, a iako iz Microsofta nisu objavili prodajne brojke za njihov Xbox One, u studenom prošle godine objavili su kako se brojka isporučenih konzola približila deset milijuna, piše Zimo.co.

Treći igrač na ovom tržištu, Nintendo, nalazi se u velikim problemima sa svojom Wii U konzolom koja nije ponovila uspjeh svog prethodnika te je, prema posljednjih informacijama, krajem rujna ove godine prodano manje od jedanaest milijuna komada – pri čemu treba napomenuti da je Wii U predstavljen godinu dana prije Sonyjeve i Microsoftove konzole.

Kopirati
Drag cursor here to close