Cijenjena poslovna grana

Pet najpopularnijih programskih jezika za 2016. godinu

Sci-Tech / Flash | 25. 08. 2016. u 14:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije nikakva novost da se znanje programskih jezika danas izuzetno cijeni. U ovoj poslovnoj grani, posla ima sve više, a programera uvijek nedostaje, zato vam donosimo što je trenutno aktualno, a na vama je samo da počnete učiti jedan od njih. Svakako valja spomenuti i da se većina programera danas uči upravo preko stranica kao što su Udemy, Codecademy, YouTube i mnogi drugi.

1. Apple Swift
Nakon što je Apple objavio svoj novi programski jezik Swift, mnogo je programera počelo učiti ovaj jezik jer Apple nudi odličnu platformu za razvoj mobilnih i desktop aplikacija. Swift je ujedno i jedan od najpopularnijih programskih jezika današnjica iako je star svega dvije godine.

Ovaj vam online tečaj nudi pregršt dobrih primjera kako razvijati aplikacije pomoću Swifta. Rob Percival je odličan mentor i od njega ćete mnogo naučiti.

2. ES6 Javascript
Ako vam se više sviđa front end, ES6 je definitivno jedan od programskih jezika na koji valja obratiti pažnju. Činjenica da se radi o iznimno dobrom programskom jeziku jest da ga je čak i Googleov Angular prihvatio za svoju budućnost. Ovaj vam tečaj nudi učenje od samih početaka, tako da možete steći iskustvo na temelju primjera.

3. HTML & CSS
Iako se mnogi neće složiti da ovo spada u kategoriju programskih jezika, HTML i CSS danas su nezaobilazne kategorije koje svaki web programer mora znati. Obično su ovo i uvertire u web programiranje, pa tako ako ste totalni početnik, ovo je svakako dobar tečaj za početak. Cijena također samo 10 eura.

4. Node.js
Node se zadnje vrijeme probio među najpopularnije programske jezike zahvaljujući svojim raznolikim mogućnostima. U Node.js-u napisane su brojne popularne aplikacije, a uz ovaj tečaj možete zagrepsti ispod površine i naučiti V8, Express, MEAN stack, osnovne Javascript koncepte i još mnogo toga.

5. Pyhton
Python je jedan od backend programskih jezika koji je također primjenjiv u vrlo širokom spektru. Za njega postoje brojni library koji vam pomažu da olakšate razvoj svojih aplikacija. Python je također i jedan od jezika koji se često koristi za hardver, a ujedno je i jedan od programskih jezika koje je najlakše naučiti.

Kopirati
Drag cursor here to close