Mito u zdravstvu

Pedijatri u pritvoru jer su promovirali mlijeko za bebe umjesto dojenja

Sci-Tech / Flash | 22. 11. 2014. u 07:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska policija odredila je kućni pritvor za 12 pedijatara zbog primanja luksuznih poklona od proizvođača posebnog mlijeka za bebe, koji su liječnici promovirali umjesto dojenja.

Policija istražuje "uobičajenu i raširenu" praksu pedijatara da propisuju posebno mlijeko za bebe u zamjenu za luksuzne poklone i skupa ljetovanja.

Dvojica od liječnika u kućnom pritvoru šefovi su pedijatrijskih odjela u bolnicama, navodi se u priopćenju policije, a više detalja nije priopćeno. U kućnom pritvoru je i pet predstavnika prodaje u tri različite kompanije koje se bave proizvodnjom hrane za bebe i jedan direktor, piše Srna.

Predstavnici prodaje kontaktirali su pedijatre, tražeći od njih da za novorođenčad propišu korištenje posebnog mlijeka umjesto dojenja.

Šef policije kapetan Jenaro Ricardi rekao je Reutersu da bi ti trgovci dali stotine tisuće eura u poklonima liječnicima koji rade u državnim institucijama, navodi Srna.

Pokloni su uključivali "iPhone", "Apple" kompjutere, klima-uređaje, televizore, putovanja u Indiju, SAD, Pariz, London i Istanbul, kao i krstarenja na luksuznim brodovima.

"Nema riječi da se opiše težina njihovog kaznenog djela", rekla je ministar zdravlja Beatrice Lorencin.

Kopirati
Drag cursor here to close