Udruga 'Sluh'

Otvorene nove prostorije Kluba gluhih i nagluhih u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 06. 10. 2015. u 15:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 60. obljetnice postojanja Udruge "Sluh", organizirano je svečano otvaranje novih prostorija Kluba gluhih i nagluhih u ulici Zrinski Frankopana 15 u Mostaru.

Predsjedatelj Predsjedništva Dragan Čović istaknuo je tom prigodom da će i dalje svesrdno podržavati rad Udruge, te će se osobno založiti da se osigura poštivanje ljudskih prava u svim aspektima života osoba s invaliditetom.

Nebojša Vavra, predsjednik Udruge gluhih i nagluhih osoba “Sluh” je prigodnom u obraćanju zahvalio svima koji su,na bilo koji način doprinijeli izgradnji i opremanju novih prostorija te je naglasio potrebu što skorijeg donošenja Zakona o uporabi znakovnoga jezika HNŽ.

Ujedno je pozdravio napore Sveučilišta u Mostaru i Filozofskog fakulteta na kojem se može učiti znakovni jezik.

''Većinu onoga što smo im obećali ispunili smo unatoč poteškoćama i vjerujem kako će se suradnja i dalje nastaviti'', kazao je predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, također istaknuvši potrebu da se što prije donese Zakona o uporabi znakovnoga jezika u HNŽ-u

Čović je pozvao javne medije da dio svojih programskih sadržaja prilagode gluhim i nagluhima jer, kako je kazao, uvođenje znakovnog jezika treba biti standard ponašanja kao jedno dostignuće i vrijednost ovog društva.

Udruga gluhih i nagluhih osoba “Sluh“ Mostar u županiji Hercegovačko-neretvanskoj je utemeljena 1955. godine, te svoju brigu i aktivnosti provodi za 2000 gluhih i nagluhih osoba na području regije Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close