Mostar

Otvoren III. Kongres kirurga Federacije BiH s međunarodnim sudjelovanjem

Lifestyle / Zdravlje | 23. 10. 2014. u 22:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći kongres kirurga Federacije BiH s međunarodnim sudjelovanjem svečano je otvoren u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru, u organizaciji Udruge kirurga FBiH, Klinike za kirurgiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Liječničke komore Hercegovačko-neretvanske županije.

Na kongresu, koji će se do 26. listopada održavati u hotelu Mepas, sudjelovat će preko 200 kirurga iz Bosne i Hercegovine i šire regije, a posvećen je temama iz oblasti opće, abdominalne, torakalne, plastično-rekonstruktivne, dječje i kardiovaskularne kirurgije, traumatologije i neurokirurgije dok će poseban program biti posvećen sestrinstvu u kirurgiji.

Kongres je otvorio predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, koji je poželio uspješan rad sudionicima kongresa, izrazivši uvjerenje da će skup pomoći da se unaprijedi sve ono što je potrebno unaprijediti kada je u pitanju kirurgija.

Uspjeh u radu kongresa poželio je i ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić, istaknuvši kako se osjeća ponosno zbog održavanja ovoga skupa, te je zahvalio svima koji su pomogli u njegovu realiziranju.

Uz ostale, nazočnima su se tijekom otvaranja obratili i dobrodošlicu poželjeli predsjednik organizacijskog odbora kongresa prof.dr.sc. Zdrinko Brekalo, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Milenko Bevanda, te ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Mladen Bošković.

Nakon svečanosti otvaranja kongresa, koje je upotpunjeno koncertom akademskog pjevačkog zbora Pro musica pod vodstvom maestra don Dragana Filipovića, upriličena je izložba fotografija prof.dr.sc. Zdrinka Brekala.

Kopirati
Drag cursor here to close