Telemachov showroom

Osobama s autizmom pomaže korištenje interneta

Sci-Tech / Flash | 27. 03. 2015. u 18:21 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 2. travnja, Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, tvrtka Telemach je organizirala druženje mališana iz Udruženja Autizam u BiH, Udruženja EDUS i Udruženja URDAS sa osobljem Telemach-a u novoopremljenom showroom-u u BBI centru. Djeci je omogućeno da, uz najsuvremeniju tehnologiju, iskoriste prednosti brzog interneta, skinu svoje omiljene aplikacije i igrice s mreže. Tijekom druženja djeca su bila u prilici pokazati što vole koristiti na internetu i surfati velikim brzinama.

Predstavnica Telemacha Edina Kurić–Zorlak je istaknula da su djeca s autizmom veoma nadarene i talentirane osobe, a obzirom da imaju poteškoće s verbalnom i neverbalnom komunikacijom, internet im pruža mogućnost lakše online komunikacije i bržu socijalizaciju.

''Istraživanja su pokazala kako djeca s autizmom vole interakciju s pametnim uređajima, stoga nam je danas bilo zadovoljstvo upriličiti im prezentaciju Telemachovih najnaprednijih servisa što je omogućeno uslugom najbržeg interneta'', kazala je Kurić-Zorlak.

Korištenje interneta pomaže osobama s autizmom, jer pruža mogućnost osnivanja online društava i udaljeni rad te im pomaže da se uključe u društvo. Stoga je u svijetu je već uobičajena praksa da IT kompanije izrađuju softvere za djecu sa autizmom koji im pomažu u svakodnevnom životu. Tako je i cilj Telemacha da, koristeći se najnovijim tehnologijama, pomogne djeci u njihovoj svakodnevnoj komunikaciji i socijalizaciji.

''Ovakva druženja su veoma značajna za roditelje i djecu. Premda u Bosni i Hercegovini nema službenih statistika, zabilježen je velik broj djece koja se nalaze u autističnom spektru. Stoga svi segmenti društva trebaju biti uključeni u podršku ovoj grupaciji u svakodnevnom životu'', kaže Aida Šahmanović, predsjednica Udruženja 'Autizam u BiH'.

Pored poklona za mališane iz svih udruženja, kompanija Telemach je Udruženju Autizam u BiH dala poseban besplatan paket 24 mjeseca pretplate na Trio GRANDE FAMILY koji će im biti na raspolaganju u narednom razdoblju. Inače Telemach je jedna od kompanija koja najviše investira u mrežu. Mreža Telemacha je 100 % unaprijeđena novom generacijom Docsis 3.0 koja omogućava broadband brzine do 400 Mbps. Pri tome, osoblje Telemach-a je posvećeno društveno korisnom radu i Telemach je aktivna članica Koalicije margiinaliziranih grupa KOMA zajedno sa pomenutim udruženjima.

Kopirati
Drag cursor here to close