Jeff Bezos

Osnivač Amazona treća najbogatija osoba na svijetu

Sci-Tech / Flash | 29. 07. 2016. u 07:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki profit kompanije Amazon i rast vrijednosti njenih dionica učinili su njenog osnivača Jeffa Bezosa trećom najbogatijom osobom na svijetu, piše magazin Forbes.

Bezos je vlasnik 18 posto dionica Amazona, a njihova vrijednost jučer je porasla za dva posto, pa je njegovo bogatstvo uvećano na 65,3 milijardi dolara.

Prihod Amazona porastao je čak za 31 posto u usporedbi sa prošlom godinom i dostigao 30,4 milijardi dolara u drugom kvartalu.

Profit ovog giganta u oblasti elektronske trgovine iznosio je 857 milijuna dolara, dok je 2015. godine zaradio 92 milijuna dolara, prenio je BBC. Vrijednost dionica ove kompanije od veljače je porasla za 50 posto.

Najveći rast na međunarodnom nivou bilježi servis Amazon prime, koji nudi dodatne usluge, uključujući besplatnu isporuku predmeta uz plaćanje godišnje članarine.

Amazon je unaprijedio ovu uslugu uvođenjem video-servisa, čime je postao konkurent "Netfliksu". Nisu objavljeni slubeni podaci o radu ovog servisa, ali se procjenjuje da ga samo u SAD koristi 63 milijuna ljudi.

Članovi godišnje potroše oko 1.200 dolara na Amazonu, a oni koji to nisu oko 500 dolara.

Ukupni prihodi Amazona od internetskih servisa povećani su za više od 58 posto u usporedbi sa prošlom goidnom, a prodaja robe u Sjevernoj Americi porasla je za deset posto.

Kopirati
Drag cursor here to close