Prijave u tijeku

Općina Prozor-Rama raspisala natječaj za stipendije

Sci-Tech / Flash | 16. 01. 2017. u 12:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Prozor-Rama raspisuje se Natječaj za dodjelu studentskih stipendija redovnim studentima s područja općine Prozor-Rama za akademsku 2016./2017. godinu

Za prošlu akademsku godinu općina Prozor-Rama je dodijelila 297 stipendija, za prvu godinu studija 100 KM, a za više po 150 KM. Kada usporedimo broj i visinu stipendija općina Prozor-Rama prednjači sigurno u Bosni i Hercegovini.

Dovoljno je samo istaknuti da općina Posušje za ovu godinu dodjeljuje svega 27 stipendija u iznosu od 100 KM što je ukupno izdvojeno za stipendije 27.000,00 KM. Također, Široki Brijeg daruje prosječno oko 45 stipendija s ukupnim fondom od 45.000,00 KM, priopćeno je.

Budući da je bilo malverzacija pojedinih studenata tijekom natječaja za prošlu godinu iz natječajnog povjerenstva upozoravaju da zainteresirane studente da će se izvršiti detaljna provjera dostavljenih dokumenata i izjava kako bi se spriječila mogućnost dodjele stipendija studentima koji ne ispunjavaju osnovne uvjete, te će se, sukladno Pravilniku, izvršiti sankcioniranje onih koji budu davali lažne izjave ili neispravne dokumente.

Osnovni kriteriji za dodjelu stipendija su:

a) Državljanstvo BiH
b) Prebivalište u općini Prozor-Rama
c) Redovni studenti drugih i viših godina studija
d) Da nisu korisnici drugih stipendija

Za sudjelovanje u Natječaju potrebno je priložiti sljedeće:
a) Prijavni obrazac (može se dobiti u prostorijama Općine Prozor-Rama ili na web stranici Općine Prozor-Rama www.prozor-rama.org)
b) Potvrdu u kojoj se vidi da je student u akademskoj 2016/2017 godini prvi put upisao godinu studija za koju se natječe
c) Uvjerenje o prebivalištu (CIPS)
d) Izjava o ne primanju druge stipendije

Prijavu na Natječaj sa potrebnom dokumentacijom treba dostaviti najkasnije do 15.02.2017. godine, putem pošte preporučeno na adresu:
OPĆINA PROZOR-RAMA
Ulica Kralja Tomislava bb
88440 Prozor-Rama

Sa naznakom: "Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima u akademskoj 2016/2017 godini "

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Kopirati
Drag cursor here to close