ZZDBiH

Okrugli stol: Preporuke za dosljednu primjenu Zakona o zabrani diskriminacije

Sci-Tech / Flash | 15. 05. 2017. u 09:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Okrugli stol na temu "Preporuke za dosljednu primjenu Zakona o zabrani diskriminacije BiH (ZZDBiH) u oblasti invaliditeta u FBiH" održat će se u utorak, 16. svibnja u 11:00 sati u Hotelu "Ero", u Mostaru, a konferencija za medije u 10:30 sati na istome mjestu.

Okrugli sto se realizira u okviru programa "Jednakost za sve - Koalicija organizacija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije", kroz Program grantova u okviru kojega Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) provodi projekt "Zagovaračka kampanja – Prevladavanje diskriminacije osoba s invaliditetom po osnovu uzroka invaliditeta između ratnih i neratnih OSI".

Kako se navodi u zajedničkom priopćenju USAID-a i Fonda otvoreno društvo BiH koji ujedno i financiraju ovaj projekt, namjera je da se, na osnovu diskusije o načinima izjednačavanja prava OSI – statusnih i materijalnih, bez obzira na uzrok invalidnosti, i o prijedlozima amandmana na odgovarajuće zakone FBiH, usvoje konkretni zaključci za preporuke za dosljednu primjenu Zakona o zabrani diskriminacije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close