Mostar

Održana radionica kako komunicirati s medijima i građanima

Sci-Tech / Flash | 30. 06. 2016. u 11:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S predstavnicima Gradske uprave Mostar i nevladinih organizacija govorili smo o tome kako komunicirati s medijima i s građanima - izjavila je glasnogovornica Misije OESS-a u BiH Željka Šulc nakon današnje radionice održane u Mostaru na temu "Javni nastup, javno obraćanje, dijalog s građanima i organizacija prilika za medije".

Svrha radionice, održane u organizaciji OESS-a u BiH i namijenjene predstavnicima Grada Mostara, nevladinih organizacija i medija, je bila unaprijediti vještine svih sudionika u oblasti odnosa s javnošću te poboljšati međusobnu suradnju u svrhu pravovremenog informiranja građana.

''Nama je u Misiji OESS-a jako važno da smo uvijek na raspolaganju i u svakom momentu adekvatno odgovorimo na medijske upite te smo ovim putem željeli dio iskustava i znanja prenijeti i na Gradsku upravu Mostar i sve ostale'', ustvrdila je Šulc.

Ona je dodala kako je jednako tako važno i da građani shvate da se mogu obratiti na adrese Gradske uprave i drugih institucija te da mogu dobiti sve one informacije koje su od općeg značaja, a način na koji će dobiti povratnu informaciju da bude zadovoljavajući za njih.

Time se, ocjenjuje Šulc, gradi povjerenje građana u institucije koje postoji ali, dodaje, kako postoji još prostora da se neke stvari poboljšaju i iskomuniciraju budući da nekada institucije nemaju vremena da objasne sve ono što rade ili građani nemaju interes za njih i goruće teme.

Trener radionice Ermin Hajder objasnio je kako se danas radilo na tehnikama komuniciranja i govorilo o strategiji komuniciranja koju Gradska uprava radi u nacrtu. Dodao je kako postoje pravila kad je u pitanju javni nastup u smislu da oni koji prenose informacije budu pozitivni i budu u stalnom kontaktu s javnošću, odnosno čitaju poruke javnosti i na iste odgovaraju.

Kopirati
Drag cursor here to close