SKB Mostar

Održan Tečaj prve kategorije iz ultrazvuka ramena

Lifestyle / Zdravlje | 11. 06. 2014. u 12:26 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klinika za ortopediju i Klinički zavod za radiologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u suradnji s Odjelom za traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Split održali su 10. lipnja 2014. godine Tečaj prve kategorije iz ultrazvuka ramena.

Uz teorijska i praktična iskustava na Tečaju su prikazane bazične kao i najnovije smjernice za rad kod bolesnika s navedenim tegobama. 

Na tečaju su sudjelovali  dr.sc. Arsen Pavić i dr. Fabijan Čukalj iz Splita, Prof.dr.sc. Zdenko Ostojić sa Klinike za ortopediju, doc.dr.sc. Miro Miljko sa Kliničkog zavoda za radiologiju i ostali. 

- Razlog održavanja tečaja je želja da postignemo veću razinu znanja liječnika o toj dijagnostičkoj pretrazi što će rezultirati kvalitetnijim tumačenjem UZV nalaza. Bolja educiranost liječnika jamči bolju zdravstvenu skrb što je u konačnici cilj svake pa i ove edukacije, istaknuo je predstojnik Klinike za ortopediju, prof.dr.sc. Zdenko Ostojić.

Ističući zavidnu razinu suradnje između ortopeda i radiologa u SKB Mostar što je rezultiralo i ovim Tečajem, doc.dr.sc. Miro Miljko je istaknuo  kako pregled ultrazvukom nije štetan te dodao da je  razmjerno  dostupan kako od domova zdravlja pa do naših ambulanti, a rezultati su jako visoko specifični i senzitivni.

U svom izlaganju doc. Miljko je rekao da je princip i formula uspjeha suradnja između odjela, a u planu su još tečajevi  iz UZV koljena, gležnja, kuka, lakta i drugih dijelova iz muskuloskeletnog sustava.

Nakon predavanja koja su održana na Medicinskom fakultetu praktični dio Tečaja je održan na Kliničkom zavodu za radiologiju. 


Kopirati
Drag cursor here to close