Scrapbook

Od sada ćete moći imati svoju stranicu na Facebooku i ako imate manje od 13 godina

Sci-Tech / Flash | 01. 04. 2015. u 19:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne, ne radi se o prvoaprilskoj šali, već o novoj mogućnosti Facebooka koja će omogućiti i onima mlađima od 13 godina da imaju svoju stranicu.

No ne baš onako kako mislite. Naime, Scrapbook je nova značajka koja omogućuje roditeljima da kreiraju stranicu s svim slikama svog djeteta nad kojom imaju puno veću kontrolu, prenosi Zimo.co.

Primjerice, ako želite sve slike vašeg djeteta imati na jednom mjestu, moći ćete to učiniti tako da odete na “Relationship status” gdje ćete imati mogućnost kreiranja novog Scrapbooka.

Nakon toga moći ćete odabrati fotografije vašeg djeteta i samim time stvoriti jedan digitalni foto album vašeg djeteta. Ova mogućnost nastala je iz čiste potrebe za objavljenom fotografija djece, nad kojom naravno imate veću kontrolu, pa ćete tako album moći dijeliti sa svojim prijateljima i bližom obitelji.

Objavljivanje slika djece predstavlja velik problem za Facebook, a ovo je samo jedan mali dio koji bi mogao poboljšati sigurnost tko gleda slike vaše djece.

Najveći problem se javljao kada je jedan od roditelja tagirao drugog na slikama djece, što je omogućilo svim prijateljima jedne i druge strane da vide te slike. Uz Scrapbook stvari su puno više pod kontrolom, prenosi Zimo.co.

Scarpbook će prvo biti dostupan u SAD-u na iOS i Android platformi, a zatim i ostatku svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close