Hakeri

Objavljen cjenik usluga za hakiranje tuđih e-mailova

Sci-Tech / Flash | 13. 04. 2016. u 13:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste ikad htjeli da špijunirate e-mail svoje djevojke ili dečka, Dell ima zanimljive vijesti za vas. Ne samo da postoji cijelo 'podzemno' tržište za takve stvari nego se ovaj vid trgovine sve više razvija. Ipak, treba napomenuti da je ovo za svaku osudu.

"Umjesto da svoj novac šaljete kriminalcima kojima onda morate vjerovati na riječ da će obaviti posao, sada možete biti sigurni da je posao obavljen i prije nego što uplatite novac. Ono što je još zanimjivije jeste da će vas cijeli postupak koštati manje nego što mislite".

Ove informacije su samo dio Dellovog godišnjeg izvještaja o hakerima. Stručnjaci zaduženi za sigurnost u ovoj kompaniji provode puno vremena na Dark Webu i istražuju koliko ovakve i slične usluge koštaju.

Njihovi podaci pokazuju da je hakiranje prilično jeftino. Na primjer, moguće je naručiti hakiranje Gmail, Yahoo, ili Hotmail naloga za 'pristupačnih' 129 dolara.

Isto je dostupno i hakiranje profila na društvenim mrežama i službenih e-mailova iako će vas te usluge koštati oko 500 dolara.

Ono što je još više zabrinjavajuće je činjenica da hakeri ovakve poslove obavljaju tako da uopće ne mijenjaju šifru korisnika kojeg hakiraju, tako da žrtva uopće nije svjesna da se nešto neobično događa, prenosi B92.

Neki hakeri čak nude i probno, besplatno razdoblje u kojem vam dokažu kako njihove metode zaista funkcioniraju u praksi, piše u izvještaju Della.

Kopirati
Drag cursor here to close