Udruga Naša djeca

Novo otvoreno pismo: Roditelji ne odustaju, Vlada HNŽ ne odgovara

Sci-Tech / Flash | 31. 05. 2016. u 15:20 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako na dopise Udruge Naša djeca nitko od nadležnih ne reagira, niti, kako ističu, postoji ikakva komunikacija s roditeljima kad su pitanju njihova djeca, odlučili su se na slanje novog Otvorenog pisma u kojem podsjećaju predsjednika Vlade HNŽ, Nevenka Hercega, i ministra prosvjete, kulture, znanosti i sporta, Rašida Hadžovića, na aktualne probleme u školstvu.

''U modernom demokratskom društvu upućivanje Otvorenog pisma pokazuje jednu vrstu javnog prozivanja s tendencijom uključivanja medija i svekolike javnosti. Mi smo iskoristili ovu opciju jer smo iscrpili većinu drugih. Također u modernom demokratskom društvu kada suvislo prozovete osobu na javnoj funkciji podrazumijeva se da ćete od nje dobiti odgovor. Bilo pozivanjem od iste na razgovor, pisanog odgovora ili na isti način, otvorenim pismom kako bi odgovorili i opravdali vaše postupke te na taj način popravili vaš ugled javne osobe, političara, čovjeka…'', navode u svom iz ove Udruge.

Ne iznenađuje ih, kažu, da nisu dobili nikakvu reakciju od nadležnih te im ne preostaje ništa drugo nego da pišu još Otvorenih pisama te tako podsjećaju na svoje probleme.

Uz ovo, Udruga Naša djeca, poslala je i Otvoreno pismo načelniku općine Čitluk, Ivi Jerkoviću, ukazujući na probleme oko neredovnih sistematskih pregleda u ovoj općini.

U nastavku pročitajte Otvorena pisma ove Udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close