Za bolji rad

Novinari u Mostaru dobili klub

Vijesti / Politika | 05. 02. 2016. u 11:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Danas je veliki dan za novinare u Mostaru, koji će napokon imati uvjete kako bi se borili za svoja prava i interese'', rekao je na otvaranju Kluba novinara Mostar Faruk Kajtaz, predsjednik Kluba novinara Mostar i urednik portala StarMo.

Naime, Udruženje/udruga BH novinari i Klub novinara Mostar otvorili su Klub u ulici Kralja Petra Krešimira 4, lamela 2 (SPC Rondo) u nazočnosti veleposlanice Kraljevine Norveške Anne Vibeke Lilloe, čija je zemlja i pomogla otvaranje Kluba.

''Sloboda novinara jedan je od temelja demokracije'', rekla je norveška veleposlanica i istaknula kako ovime želi dati doprinos u poboljšanju stanja medija u BiH.

Napomenula je kako je BiH na 66. mjestu po indeksu slobode medija te istaknula kako su pred medijima, koji nikako ne smiju zaboraviti istinu i objektivnost, veliki izazovi.
Glavna tajnica Udruženja/udruge BH novinari Borke Rudić rekla je kako ova udruga želi raditi u interesu svih novinara diljem BiH.

''Brojni su problemi u djelovanju novinara i na ovaj način želimo pomoći da novinari lakše mogu rješavati svoje probleme'', rekla je, između ostalog, Rudić.

Ranije je najavljeno kako će Novinarski klub Mostar djelovati kao organizacijska jedinica Udruge BH novinari ''s ciljem promoviranja prava i interesa novinara i drugih medijskih uposlenika, te poboljšanja položaja novinara u lokalnoj zajednici''.

''Klub novinara treba doprinijeti aktivnijem djelovanju novinara i medijskih uposlenika u cilju osnaživanja novinarske zajednice i jačanju kredibiliteta novinarstva'', poručeno je iz ovog Kluba. 

Kopirati
Drag cursor here to close