Otvaranje natječaja

Novinari iz sedam zemalja u natječaju za najbolju istraživačku priču

Sci-Tech / Flash | 23. 03. 2015. u 12:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje Nagrade EU za istraživačko novinarstvo, prve regionalne nagrade za istraživačke priče koja će uz podršku Europske unije između 2015. i 2017. godine biti dodijeljena u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj, bit će upriličeno sutra u Delegaciji Europske unije u BiH.

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo će se dodjeljivati u svakoj od sedam zemalja kandidata za EU: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj za istraživačke priče objavljene u 2014., 2015. i 2016. godini.

Na ovogodišnji poziv, koji će u BiH biti otvoren od 24. ožujka do 23. travnja 2015. godine, moći će se kandidirati istraživački uradci o zloupotrebi vlasti i kršenja temeljnih prava, korupcije i organiziranog kriminala objavljeni na TV, radio, tiskanim i online medijima u BiH u 2014. godini.

Poziv za istraživačke priče sa uputama za prijavljivanje biće dostupan na web stranicama: www.media.ba i www.mediaobservatory.net.

Nagradni fond za sedam zemalja korisnica za tri godine iznosi ukupno 210.000 eura, a ovogodišnji fond za Bosnu i Hercegovinu za postignuća ostvarena u 2014. godini iznosi 10.000 eura.

U 2015. godini bit će nagrađene do tri najbolje priče, a u suradnji s Guardian Foundation najbolja istraživačka priča u regiji će biti izabrana između dobitnika nagradne u svih sedam zemalja.

Nagradom u BiH koordinira Mediacentar Sarajevo, a regionalnu mrežu organizacija vodi Mirovni institut u Ljubljani. Pridruženi partner programa je The Guardian Foundation iz Velike Britanije, priopćeno je iz Mediacentra Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close