Novak Srzić sa studentima

Novinar sam jer sam htjela bolji svijet oko sebe

Sci-Tech / Flash | 04. 05. 2016. u 09:58 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja sam htjela biti novinar jer sam htjela bolji svijet oko sebe, tako sam vidjela ulogu novinarstva u neko svoje vrijeme i o tome ću danas razgovarati sa studentima u Mostaru. Pitat ću ih kakva su njihova viđenja ovog zanimanja'', rekla je to Hloverka Novak Srzić uoči predavanja koje je na temu 'Zašto želim biti novinar', povodom Svjetskoga dana slobode medija, održala studentima Novinarstva na Sveučilištu u Mostaru.

Kada je u pitanju razina slobode koju mediji danas imaju u Bosni i Hercegovini, Novak Srzić je poručila kako je, poput zemalja regije, ali i čitavog svijeta, sloboda medija apsolutno nedostatna.

''Slobode medija nikad dovoljno a mi živimo u društvu u kojem je ona apsolutno nedostatna. Razlika je samo što se napad na medije u visoko razvijenim zapadnim civilizacijama, kao i sloboda, percipira drugačije. Tu su politički lobiji, interesne korporacije koje utječu na medije na drugačiji način nego što se to radi ovdje u posttranzicijskim zemljama. Metode koje se tamo koriste su puno suptilnije nego kod nas, pa se o njima manje i govori'', rekla je to Novak Srzić koja trenutno obnaša funkciju glavne urednice na Našoj TV.

Povod ovog predavanja jeste i Sporazum o praksi, koju će studenti Novinarstva moći obavljati na Našoj TV, a koji su u srijedu 4.svibnja, potpisali Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Marija Živković, direktorica Naše TV.

Kopirati
Drag cursor here to close