e -policija

Novi oblik dojava: Građani uz pomoć pametnih telefona zovu policiju

Sci-Tech / Flash | 13. 10. 2015. u 11:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi oblik dojava policiji uz pomoć pametnih mobilnih telefona kojima građani mogu poslati dojavu fotografijom i popratnim tekstom, predstavljen je u utorak u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ), a riječ je o aplikaciji koja se može besplatno skinuti s mrežnih stranica Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Predstavivši nov sustav dojave, u okviru projekta e-policija, načelnik uprave policije i pomoćnik glavnog ravnatelja policije Krunoslav Borovec je istaknuo da ovim novim oblikom dojave građani mogu anonimno i uz pomoć fotografije dojaviti bez ugroze za vlastitu sigurnost razne oblike nasilja, kriminala, obiteljskog nasilja i drugo.

Naglasio je kako je za kvalitetnu dojavu potrebno uključiti lokaciju na pametnom telefonu ili u popratnom tekstu uz fotografiju navesti adresu gdje je potrebna policijska intervencija. Dodao je da taj sustav uz pomoć aplikacije "Google maps " može pronaći koordinate odakle je poslana poruka, no napomenuo je kako taj sustav nije u potpunosti pouzdan te da je poželjno upisati adresu.

Kopirati
Drag cursor here to close