FSEF Mostar

Novak: Informiranost i znanje su ključ djelovanja i uspjeha

Sci-Tech / Flash | 07. 04. 2014. u 14:26 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u ponedjeljak je održano predavanje na temu ''Internet i mladi''. Predavanje, koje je održao profesor Ninoslav Novak, organizirao je Forum studenata Ekonomskog fakulteta (FSEF) koji, kako je rekao predsjednik FSEF-a Anto Jerković, nastoji kroz ovakve vrste predavanja, ali i brojne druge aktivnosti, potaknuti studente na veći angažman, kako na samom fakultetu, tako i u društvenoj zajednici.

Profesor Novak jedan je od istaknutijih profesora u Hrvatskoj s dugogodišnjim iskustvom rada u informacijskim centrima koji je svojom karizmom, ali i stručnim prilazom temi uspio privući pozornost svih studenata. Uzimajući u obzir konstantan rast korisnika Interneta, Novak je istaknuo prednosti korištenja Interneta, ali i usko povezanih grana robotike i tehnologije čiji će konstanti razvoj dovesti do smanjenja potrebnih sati za obavljanje nekog posla. 

Također, u skladu s razvijanjem područja tehnologije, potrebno je da ljudi, prije svega mladi, razvijaju i proširuju svoja znanja i vještine kako bi uspješno odgovorili izazovima iz okoline. ''Informiranost i znanje su ključ djelovanja i uspjeha'', istaknuo je Novak u svom izlaganju istaknuvši povezanost suvremenog gospodarstva s tehnologijom. U budućnosti nas čekaju sve veći izazovi koji će tražiti stalno proširivanje granica znanja jer će potrebe društva za novim vještinama i znanjima biti sve veće.

Novak je, također, ukazao na problem informatičke pismenosti, pozvavši mlade da razvijaju svoja računalna znanja barem do mjere poznavanja pisanja i komuniciranja putem računala i Interneta, istaknuvši dvije osnovne funkcije Interneta: komunikacija elektroničkim putem i korištenje web-a. Pritom se osvrnuo na privatnost podataka kazavši kako je sve što radimo na Internetu zapisano i kako bi trebali osigurati određeni zaštitni mehanizam dok surfamo virtualnim svijetom.

Možemo reći kako je predavanje ostavilo vrlo pozitivan dojam na studente i ostale uzvanike te se nadamo kako ćemo u budućnosti uspjeti organizirati slična predavanja i javne diskusije s ciljem razvijanja i unaprjeđivanja znanja i svijesti iz oblasti ekonomskih znanosti, stoji u priopćenju FSEF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close