poslovanje

Nintendo na gubitku, velike nade polaže u Pokemon GO

Sci-Tech / Flash | 27. 07. 2016. u 08:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski Nintendo u srijedu je izvijestio da je u proteklom tromjesečju poslovao s gubitkom, prije svega zbog nepovoljnih tečajnih razlika, no uvelike se uzda u dugoročni rast zahvaljujući nedavno lansiranoj novoj igrici Pokemon GO.

U razdoblju od travnja do lipnja Nintendo je zabilježio operativni gubitak od 5,1 milijarde jena (49 milijuna dolara), dok je u istom razdoblju lani poslovao s dobiti od 1,15 milijardi jena. pokazalo je poslovno izvješće.

Među najvećim krivcima za takav poslovni rezultat japanska tvrtka pronalazi u snažnijem jenu, što je nagrizlo vrijednost njezinih prihoda ostvarenih u inozemstvu.

Šest analitičara iz ankete Thomsona Reutersa očekivalo je gubitak u poslovanju od oko četiri milijarde jena.

Velike nade kompanija sa sjedištem u Kyotu polaže u svoju prvu igricu za pametne telefone Pokemon GO, koju su lansirali prije samo tri tjedna, a već je zaslužna za približno 50-postoni skok tržišne kapitalizacije Nintenda.

Potvrdili su ujedno prijašnju procjenu prema kojoj bi operativna dobit u tekućoj poslovnoj godini, koja završava u ožujku 2017. godini, trebala porasti za 37 posto, na 45 milijardi jena.

Prošli su tjedan u neuobičajenom potezu uoči objave rezultata poslovanja izvijestili da će igrica Pokemon GO imati ograničeni utjecaj na dobit i da su bili planirali revidirati za sada ciljane rezultate, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close