Dubrovnik

New Europe Market 2014 počeo je jučer izvrsnom? panel diskusijom o budućnosti TV kanala

Sci-Tech / Flash | 11. 06. 2014. u 19:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S malim zakašnjenjem zbog tehničkih poteškoća, jučer je počeo NEM 2014, panelom gdje su svjetski stručnjaci raspravljali o mogućnostima i budućnosti regije Središnje i Istočne Europe. 

U opuštenoj atmosferi Mediterana, NEM 2014 uspio je, unatoč nedostatku struje, održati prvi panel TV CHANNELS: THE FUTURE IS (NOT) BLEAK u unplugged verziji, uzimajući u obzir veliki interes za spomenutim panelom.

Aaron Heslehurst, službeni voditelj NEM-a i voditelj BBC-jevih poslovnih vijesti, predstavio je ugledne paneliste nakon duhovitog uvoda koji je uključivao i najzanimljivije činjenice o Hrvatskoj. 

O budućnosti TV kanala raspravljali su NEM-ovi panelisti Jay Tallon, visa potpredsjednica za tržišta u ubrzanom razvoju, CEMA, BBC Worldwidea, Bartosz Witak, potpredsjednik i generalni director za Središnju i Istočnu Europu te Izrael Viacom International Media Networksa, Pete Smith, direktor Antenna Internationala i John Rossiter, generalni menadžer za Središnju Europu Sony Pictures Televisiona. 

Jay Tallon objavila je pokretanje više BBC-jevih specijaliziranih kanala u regiji Središnje i Istočne Europe, među kojima je i BBC Earth, kanal koji je priznat s 44 međunarodne nagrade – “Regija Središnje i Istočne Europe jako je bitna BBC-ju. Uzimajući u obzir konkurenciju u regiji, mi razvijamo odnose s partnerima, kao i nove platform, kojih se, kao i usluga, ne moramo bojati s obzirom na to da svi imamo više mjesta za razvoj” – izjavila je gospođa Tallon na panelu.

Pete Smith, izjavio je kako će danas biti objavljeno ime novog menadžera za regiju, a fokus interesa Antenna Grupe, unatoč vodećem položaju linearnih kanala u regiji, bazira se na poboljšanju novih platformi.

Bartosz Witak, istaknuo je važnost tradicionalnih televizijskih kanala na tržištu regije Središnje i Istočne Europe, kao i potencijal same regije za razvoj novih platformi i kanala. Iako se industrija i količina ekrana na kojima korisnici gledaju sadržaje iznimno brzo mijenja, jedno ne isključuje drugo, a mogućnosti za rast svih platformi stalno se povećavaju.

John Rossiter smatra da nove platforme, poput VOD i OTT usluga, donose i nove prilike za rast: “Novih platformi ne treba se bojati. Osim što one automatski kupuju sadržaj, one su i nova prilika za buđenje televizijske industrije. Njihov entuzijazam i kreativnost lekcija su koju svi možemo ponovo naučiti!”

Panelisti su se složili kako budućnost linearnih kanala nikako nije mračna, te da nove platforme pružaju brojne mogućnosti razvoja televizijske industrije.

 

 

Na eksluzivnom događaju, HBO Adria je u suradnji s NEM-om otkrio slavni Željezni Tron koji je za goste NEM-a 2014 prvi put pokazan na Kraljevom Grudobranu. Gospodin Marin Kariž, menadžer HBO-a Adrije zadužen za Hrvatsku istaknuo je važnost i popularnost serije “Igra prijestolja” u regiji, te je izrazio zadovoljstvo suradnje s NEM-om oko organizacije ovog događaja. Sanja Božić-Ljubičić, direktorica New Europe Marketa, također je pozdravila okupljene, te je zajedno s gospodinom Karižom otkrila repliku slavnog Željeznog Trona.

Prvi dan NEM-a završio je spektalularnim VIASAT EXPLORE WELCOME PARTY-jem uz bazen hotela Radisson BLU, uz EXPLORE tortu dimenzija 1,77 x 1 metar i dobrodošlicu koja je projicirana u 3D mapping tehnici na velikom balonu.


Kopirati
Drag cursor here to close