UNDP

Natječaj za novinare na temu klimatskih promjena

Sci-Tech / Flash | 27. 08. 2015. u 14:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) objavio je danas globalni novinarski natječaj “Voices2Paris” u cilju promocije rješenja za negativne posljedice klimatskih promjena, koja su pojedinci i vlasti poduzeli širom svijeta u državama u razvoju.

‘’Želimo omogućiti mladim novinarima u državama u razvoju jedinstvenu priliku da doprinesu globalnoj debati o klimatskim promjenama pred nastupajuću Konferenciju o klimatskim promjenama COP21, a da istovremeno ojačamo njihove kapacitete i damo im priznanje za izvrsnost u poslu’’, -rekao je Neil Buhne, direktor ženevskog Ureda UNDP-a.

UNDP poziva novinare i novinarke do 35 godina starosti, iz zemalja u razvoju, koji aktivno pišu u tiskanim ili online medijima, i žele doprinjeti boljoj informiranosti javnosti o klimatskim promjenama da se prijave na ovaj natječaj.

Najbolje priče će biti objavljivane svaki dan u susret Konferenciji, noseći poruke o borbi protiv negativnih posljedica klimatskih promjena, uspjesima i prilikama. Autori najbolje dvije priče će biti pozvani da sudjeluju i izvještavaju sa Pariškog summita COP21 koji se održava u prosincu.

Prilozi se mogu poslati na engleskom jeziku, kao i na arapskom, kineskom, francuskom ili španjolskom s propratnim prijevodom na engleski, do 11. listopada 2015. godine, priopćeno je iz UNDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close