Jablanica

Natječaj za dodjelu stipendija studentima i učenicima

Sci-Tech / Flash | 07. 12. 2016. u 15:49 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Jablanica je na osnovu Odluke o stipendijama, raspisala natječaj za dodjelu stipendija studentima i učenicima u školskoj 2016/2017. godini.

Dodjela stipendija biti će raspoređena po kategorijama. Dvadeset učenika srednjih škola, te deset učenika također srednjih škola koji su aktivni i zaslužni članovi sportskih organizacija, kao i 20 učenika srednjih škola iz obitelji korisnika boračke zaštite bit će nagrađeno stipendijama općine Jablanica.

Pored spomenutoga, stipendijama će biti nagrađeni svi aplikanti koji su redovni studenti, svi učenici iz reda romske nacionalne manjine, učenici koji su osnovnu školu završili odličnim uspjehom i upisali se u prvi razred JU “Srednja škola Jablanica” kao i ostali učenici upisani u JU “Srednja škola Jablanica” koji su prethodni razred završili odličnim uspjehom, zatim svi učenici upisani u JU “Srednja škola Jablanica” čiji su roditelji bez ikakvih novčanih primanja, te svi učenici koji su upisani u neku drugu srednju školu, a čiji su roditelji bez ikakvih novčanih primanja, a imaju prebivalište na području općine Jablanica.

Broj stipendija zavisit će od broja prijavljenih kandidata koji ispunjavaju opće i posebne uslove predviđene Odlukom o stipendijama, a visina stipendija utvrđuje se u mjesečnim iznosima, koja za studente iznosi 100, a za učenike 50 maraka.

Studentu prve godine studija, učeniku generacije iz prošle godine, mjesečni iznos stipendije se uvećava za 50 posto, a ukoliko prijavljeni kandidati u jednoj kategoriji pri bodovanju imaju isti broj bodova, prednost će imati kandidat sa većim brojem bodova u kriteriju uspjeh u školovanju.

Natječaj će biti otvoren do 4. siječnja 2017. godine, a detaljnije informacije mogu se preuzeti na www.jablanica.ba, službenoj stranice općine Jablanica.

Kopirati
Drag cursor here to close