150 milijuna prodanih

Nakon gotovo 13 godina života prestaje proizvodnja PlayStationa 2, bez sumnje najuspješnija konzola

Sci-Tech / Flash | 29. 12. 2012. u 15:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

4. ožujak 2000. čini se danas kao prahistorija. Datum je specifičan po tome pošto je toga dana u prodaju stigao PlayStation 2, još uvijek po prodaji najuspješnija konzola svih vremena.

Kada kažemo najuspješnija, mislimo na preko 150 milijuna prodanih primjeraka konzole koja će se nakon gotovo 13 godina života prestati proizvoditi, priopćio je japanski div Sony.

Isporuke u japanske trgovine prestaju, a kada se proda i posljednji primjerak konzole, priča je gotova. Budimo realni, malo tko u proteklih 10 godina nije uživao u čarima popularne dvojke.

Gran Turismo 4, Tekken naslovi, Ratchet & Clank, PES-ovi, FIFA-e... Sve su to naslovi s kojima se kvartovska ekipa zabavljala godinama ispred starog “debelog TV-a”.

PlayStation 3 tek je na pola puta 'starijeg brata' - 70 milijuna prodanih primjeraka, no biti će zanimljivo vidjeti hoće li dvojka ikada biti nadmašena. Za sada je tome najbliži Nintendo DS koji zaostaje svega nekoliko milijuna primjeraka, piše Zimo.co.

Ako imate još PlayStation 2, pokušajte ovih dana nešto na njemu zaigrati, čisto za uspomenu na stara vremena. Nekima je ova konzola obilježila mladost.

Kopirati
Drag cursor here to close