Hakirana stranica

Na web-stranici Dubrovačkih ljetnih igara poruke "Sloboda Palestini" i "Slava Hamasu"

Sci-Tech / Flash | 07. 07. 2015. u 09:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internetska stranica Dubrovačkih ljetnih igara trenutno nije u funkciji zbog napada hakera koji su ostavili više poruka u kojima se traži da se prestane financirati rat u zemljama Bliskog istoka i Afrike, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Hakiranje stranice "dubrovnik-festival.hr" dogodilo se danas, no medijska priča oko izvedbe predstave "Elementarne čestice" na Festivalu, rađene po predlošku pisca Michela Houellebecqa koji je niz godina na udaru esktremista, traje već nekoliko mjeseci.

Uz poruku da se prestane financirati rat u Siriji, Iraku i Libiji ostavljene su poruke "Sloboda za Palestinu", "Slava Hamasu" i na kraju "za sve muslimanske i arapske hakere".

Iako je prva odluka da se zbog sigurnosnog rizika predstava "Elementarne čestice" ne izvodi na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama, Ministarstvo kulture i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) usuglasili su se kako je zbog prava na slobodu govora i izražavanja predstavu nužno izvesti, ali uz pojačano policijsko osiguranje, kako za vrijeme izvedbe predstave, tako i na probama.

Kopirati
Drag cursor here to close