Mreža bez oglasa

Može li nova društvena mreža Ello ugroziti Facebook?

Sci-Tech / Flash | 27. 09. 2014. u 13:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova društvena mreža Ello nudi korisnicima manje-više sve što i Facebook, no postoji jedna velika razlika - na novoj društvenoj mreži nema oglasa.

Korisnici mogu, kao i na drugim društvenim mrežama, preko svojih profila dijeliti statuse i fotografije te komentirati objave drugih korisnika i slično, piše Index.hr.

Ekipa koja potpisuje ideju i kreiranje ove društvene mreže argumentira svoj projekt nastojanjem da stvori platformu na kojoj korisnik neće biti tek jedan u nizu brojeva i podataka za oglašivače, kao što je to slučaj s većinom drugih društvenih mreža.

"Podatke o više od milijardu korisnika društvenih mreža poput Facebooka i Twittera ne posjeduju niti sami korisnici niti te društvene mreže – posjeduju ih oglašivači.

Svaku objavu i fotografiju koju podijelite na društvenim mrežama, svako povezivanje s drugim korisnicima i praćenje linkova se snima, bilježi i pretvara u podatke.

Te podatke kupuju oglašivači i na temelju njih korisnicima prikazuju oglase, a korisnici su samo proizvod koji se kupuje i prodaje", navode kreatori društvene mreže Ello i ističu da žele promijeniti takav način rada na koji funkcionira većina društvenih mreža, piše Index.hr.

Ello je još u fazi testiranja, a za korištenje je potrebno zatražiti pozivnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close