Iz Beograda

Mostarski debatni tim u polufinalu međunarodnog debatnog natjecanja

Sci-Tech / Flash | 17. 12. 2014. u 07:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda, u trajanju od 13. do 14.12. održavao se turnir 'Decembarac 2014.', turnir u debati koji se već tradicionalno održava u Beogradu. Pravo sudjelovanja su imali svi debatanti koji se bave britanskim parlamentarnim formatom debate, a na turniru su sudjelovala i dva tima iz Mostara.

Ukupno je sudjelovalo 48 timova iz BiH, Hrvatske, Srbije, a debatiralo se o temama kao što su: 'Ovaj dom vjeruje da Facebook, Google+ i druge društvene mreže trebaju uklanjati sav sadržaj koji postavljaju ekstremistički politički pokreti', 'Ovaj dom bi kompanijama uveo porez na rodnu nejednakost' ili 'Ovaj dom vjeruje da, u 21. stoljeću, organizirana religija donosi vise štete nego koristi'.

Svoje učešće u polufinalu među čak 48 timova izborili su i Ivan Kordić i Franjo Skoko, debatanti Debatnog kluba Sveučilišta u Mostaru, a sama tema polufinalne debate je bila: 'Ovaj dom podržava ekoterorističke aktivnosti usmjerene direktno protiv političara i najutjecajnijih biznismena koji sprječavaju borbu protiv globalnih klimatskih promjena'.

Njihov tim je naposljetku bio na 6. mjestu u ukupnom poretku timova, a jednako zavidan uspjeh su postigli i Luciano Kovačević i Filip Lukenda, kojima je nekoliko bodova nedostajalo za daljnji plasman u polufinale.

Debatni klub Sveučilišta u Mostaru djeluje od 2006. godine, te je prvi debatni klub u BiH koji uz aktivan rad na mjesečnoj razini, organizira i međunarodni turnir na engleskom jeziku - Debatijada Open, navedeno je iz ovog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close