Najmlađi dobitnik

Mostarka dobitnica Huawei stipendije

Sci-Tech / Flash | 18. 09. 2014. u 14:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nataša Zlokapa, devetnaestogodišnja studentica, porijeklom iz Mostara, najmlađi je dobitnik Huawei stipendija za 2014. godinu. Ona će se preseliti u Beč, u studentski dom Austrijskog pokreta za mlade talente, gdje će započeti svoj studij arhitekture.

Ovo je treći put da kompanija Huawei programom stipendiranja financijski podržava mlade talente koji su ostvarili izvanredne rezultate tijekom školovanja, priopćeno je iz kompanije Huawei.

Günter Haberler, potpredsednik kompanije Huawei Austrija je ovim povodom izjavio: "Programom stipendiranja, kompanija Huawei želi da podrži mlade talente u Austriji, koji su napustili svoj rodni grad zbog sveučilišnog obrazovanja. Kao internacionalnoj kompaniji, veoma nam je važno ulaganje u edukaciju sa jakim partnerima kao što je Austrijski pokret za mlade talente. Raznolikost visoko-kvalitetnih obrazovnih ustanova nam pokazuje da smo Huawei programom stipendiranja pokrenuli veoma važna pitanja.''

Ove godine, zainteresiranost studenata za Huawei stipendije je bila veoma velika. Stiglo je preko 40 prijava, a studenti su imali zadatak da stručnoj komisiji kompanije Huawei i Austrijskog pokreta za mlade talente pošalju esej na temu ’’Internet i mobilni telefoni: što želim, čemu se nadam i čega se plašim”.

"Kao neprofitna organizacija, naš cilj je osigurati pristupačan smeštaj za mlade i talentovane ljude blizu njihovog mjesta studiranja. Veoma smo zahvalni što Huawei kao internacionalna kompanija podržava studente u Austriji. Stipendije predstavljaju značajan doprinos za njih’’, rekla je Dr. Monika Schüssler, direktorica Austrijskog pokreta za mlade talente.

Kopirati
Drag cursor here to close