120 KM

Mostar: Ugovore o nižim stipendijama potpisalo 595 studenata

Sci-Tech / Flash | 27. 01. 2015. u 13:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i 595 studenata koji su nakon provedene natječajne procedure ostvarili pravo na stipendiju potpisali su u utorak u Mostaru ugovore o dodjeli stipendija za akademsku 2014/2015. godinu.

U obraćanju studentima predsjednik Vlade Denis Lasić kazao je kako je Vlada, unatoč složenom financijskom stanju u županijskom proračunu, dala punu potporu da se i u ovoj akademskoj godini planiraju sredstva za stipendiranje značajnog broja studenata.

"Našim dolaskom u Vladu zatekli smo 150 stipendista. Od tada do danas svake godine povećali smo broj stipendija kako bismo poduprli mlade ljude u našoj županiji u njihovoj želji za obrazovanjem i stjecanjem novih znanja kroz različite studije. Danas imamo oko 1250 stipendista i 80 dobitnika subvencija za smještaj u studentskim domovima, a za tu nakanu u ovoj godini Vlada će izdvojiti oko 1,6 milijuna maraka", dodao je Lasić, priopćeno je iz županijske Vlade.

Po riječima županijskoj ministra prosvjete Zlatka Hadžiomerovića, iznos mjesečne stipendije, koji je prošle godine bio 150 maraka, ove godine smanjen je na 120 maraka.

"Zaista smo učinili jedan izvanredan korak. Povećali smo broj stipendija u onom obujmu u kojem vjerojatno to u Federaciji još nitko nije učinio. Ovom prigodom na poseban način želim zahvaliti predsjedniku Vlade i kolegama ministrima koji su bez zadrške prihvatili prijedlog da u ovoj godini za ovu namjenu izdvojimo preko 1.600.000 maraka. Raduje me kada vidim da su i studenti zadovoljni, a na njima je obveza da uspješno studiraju i opravdaju dobivenu potporu", zaključio je ministar Hadžiomerović, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close