Turistička mapa

Mostar: Student izradio web aplikaciju u svrhu promocije turizma

Sci-Tech / Flash | 31. 01. 2016. u 12:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adnan Behrem, student informacijskih tehnologija na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru, izradio je web aplikaciju, odnosno online map platformu Bosne i Hercegovine, sa navigacijskim sustavom a koja turistima omogućava lakši pronalazak turističkih destinacija u BiH. 

"BHMap" online platforma sadržajno je usmjerena na postojeće turističke, gospodarske i ostale objekte u zemlji, nudeći detaljne informacije o lokaciji, izgledu, kontakt podacima te ocjenama i komentarima posjetitelja lokacije o opremljenosti smještajnih kapaciteta, uslugama i djelatnosti.

Behrem je u izjavi za Fenu kazao da je sama ideja nastala još u 2015. godini kada je na internacionalnom natjecanju informacijskih tehnologija u Mostaru, osvojio treće mjesto sa ovim projektom. 

''Ovaj projekt na početku je bio zamišljen kao turistička mapa grada Mostara, no kada sam krenuo u realizaciju shvatio sam da bi bilo dobro uraditi to za sve gradove u BiH, što sam naposljetku i napravio, kazao je Behrem.

Web aplikacija je rađena u responsive dizajnu, što omogućava automatsku podesivost za sve uređaje, a trenutno je dostupna za uređaje koji posjeduju android sustav, a u pripremi je također za IOS i Windows sustave.

Na pitanje novinara o budućim planovima i razvoju ove aplikacije Behrem je kazao kako planiraju suradnju sa aerodromima u BiH te autobusnim postajama, kako bi korisnici ove web platforme imali sve informacije na jednom mjestu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close