Edukacija

Mostar: Seminar na temu ''Trauma u procesu pomirenja''

Sci-Tech / Flash | 21. 04. 2015. u 08:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trauma centar, kao jedan od osam društveno potrebnih i korisnih projekta HKO “Kruh sv. Ante“, realizira seminare s ciljem edukacije psihologa, pedagoga, prosvjetnih i socijalnih radnika, medicinskih radnika, vjerskih službenika i studenata o osnovama traume i njenom utjecaju na osobu, obitelj i društvo. Na ovaj način žele doprinijeti širenju informacija o traumi, kao i podići svijest o važnosti educiranja o ovoj problematici u procesu pomirenja i izgradnje mira.

Budući da u postkonfliktnom društvu dolazi do psiho-biološke degeneracije koja se ogleda u porastu nasilja na svim nivoima i oblicima, te povećanju broja ovisnika i oboljelih od posttraumatskog stresa ovim seminarima nastoje pružiti bazično znanje osobama koje se u svom radu susreću sa ovom problematikom kako bi bili spremniji adekvatno odgovoriti zahtjevima svog poziva.

Trodnevni seminar baziran je na situacionom, afektivnom i interaktivnom učenju, a tematski je vezan za sljedeća područja: komunikacija - temelj odnosa, razlika i sličnost između stresa i traume, neurobiologija PTSP-a, simptomi PTSP-a, ciklus počinitelja i žrtve, narativi, trans-generacijski prijenos traume, izabrane traume i slave, prevencija profesionalnog sagorijevanja.

Suglasnost za realizaciju Projekta organizatori su dobili od resornih ministarstava FBiH, a ostvarili su i suradnju sa vjerskim institucijama.

''U dosadašnjem sedmogodišnjem radu realizirali smo 43 bazična trodnevna seminara za 1007 sudionika i 17 naprednih seminara za 350 sudionika (psiholozi, pedagozi, liječnici, prosvjetni i socijalni radnici, medicinski radnici, vjerski službenici i studenti koji se pripremaju za ova zanimanja) iz četrnaest bh. gradova'', poručuju iz Trauma centra.

Seminar ''Trauma u procesu pomirenja“ održat će se u prostorijama Centra za djecu, mlade i obitelj SPES, Zagrebačka 8, Mostar, u vremenu od 22. do 24. travnja 2015. godine od 9:00-do 16:00 sati, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close