zauzmi stav

Mostar se pridružuje ‘Globalnom maršu za klimu’

Sci-Tech / Flash | 28. 11. 2015. u 09:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 29. studenog, s početkom u 11 sati, u organizaciji učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru se održava globalna akcija“Marš za klimu”, te se grad Mostar pridružuje gradovima širom svijeta koji će prenijeti poruku važnosti očuvanja životne sredine.

Jedan od ciljeva marša je uključiti građane cijelog Mostara, simbolizirajući solidarnost neophodnu za promjenu. Okupljanje će početi u 11 sati na Španjolskom trgu, a svi sudinici bi trebali biti obučeni u majice “živih boja”, poput zelene, plave ili narandžaste, te svojim sudjelovanjem pokazati da smo odlučni da zaštitimo svoju životnu sredinu I osiguramo progresivne strategije koje se odnose na klimatske promjene.

Okupljanje na Španjolskom trgu je znak naše podrške globalnom pokretu jer klimatske promjene utuču na sve nas, bez obzira na nacionalnost, religiju ili geografski položaj.

Ciljevi organizacije ovog događaja su:
- Pokazati bosanskohercegovačku podršku globalnom pokretu
- pokazati da su mladi u Bosni I Hercegovini svjesni problema klimatskih promjena
- pokazati međunarodne učenike iz Koledža Ujedinjenog Svijeta u Mostaru i ljude iz Bosne I Hercegovine u zajedničkom cilju za stvaranje održive budućnosti.

Pridružite nam se u nedjelju, 29.studenog, i pokažimo svijetu da zauzimamo stav, ujedinjeni za zajednički cilj zaštite životne sredine, naveli su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close