Izložba

Mostar: Predstavljaju se studenti prve generacije dizajna interijera

Sci-Tech / Flash | 28. 04. 2017. u 11:24 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Međunarodnog dana dizajna, prva generacija studija dizajn interijera Nastavničkog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru organizirala je izložbu.

Na izložbi su predstavljeni radovi kreativno-praktičnog dijela nastave iz predmeta Osnove dizajna I i II, te iz predmeta Crtanje I i II.

Studij dizajn interijera je multidisciplinarni studij čiji nastavni plan i program obuhvaća oblasti arhitekture, dizajna, građevinarstva, likovnih umjetnosti, povijesti umjetnosti, hortikulture, informatike, ekonomije i sociologije, priopćeno je s Univerziteta "Džemal Bijedić".

Nastava se odvija, ovisno o oblastima koje se izučavaju, na odgovarajućim matičnim fakultetima Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Posebno važan aspekt tog studija predstavlja kreativno-praktičan rad u sklopu vježbi iz uže stručnih predmeta u predviđenim stručnim praktikumima (praksi), terenskoj nastavi, radionicama kroz koje budući dizajneri interijera stječu kvalitetne kompetencije u struci.

Akademske 2016./2017. godine primljena je prva generacija studenata koji su svoje radove predstavili na jučerašnjoj izložbi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close