Informacijske tehnologije

Mostar postao ''Software City''

Sci-Tech / Flash | 17. 04. 2015. u 10:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Sajma informacijskih tehnologija (SIT), koji je podsajamska manifestacija Međunarodnog sajma gospodarstva - Mostar 2015., danas je upriličena konferencija pod nazivom "Mostar Software City".

Po riječima predstavnika Udruge "Upit", organizatora SIT-a, Marka Zeljke, ove godine su po šesti put organizirali Sajam informacijskih tehnologija a želja im je da ovogodišnjom temom "Mostar Software City" okupe tvrtke koje se bave informatikom u jednu inicijativu koja bi pokrenula softverski razvoj, odnosno razvoj tvrtki koja se bave razvojem softvera u našoj regiji.

''Na osnovu toga organizirali smo šest predavanja kojima želimo pokazati na koji način se mogu organizirati i pokrenuti start-up tvrtke i objasniti na koji način se one mogu i financirati'', naglasio je Zeljko.

Dodao je kako je riječ o inicijativi kojom žele zainteresirati javnost za takav oblik poslovanja, nakon čega će pokušati pokrenuti konkretne korake kako bi to i realizirali.

Jedan od predavača, ravnatelj Razvojne agencije ZHŽ-a "HERAG" Ivan Jelčić kazao je kako će na današnjoj konferenciji predstaviti projekt izgradnje poslovnog inkubatora u Poslovnoj zoni Zvirići u Ljubuškom, koji je financiran sredstvima EU kao dio programa podrške lokalnom ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini.

''Projektom je predviđena izgradnja poslovnog inkubatora u poslovnoj zoni, uspostava tima animatora i mentora koji će pomagati potencijalnim poduzetnicima u županiji te razvoj jednog fonda za pomoć malom i srednjem poduzetništvu u ZHŽ-u'', kazao je Jelčić.

Osim navedenog, na današnjoj konferenciji će biti riječi i o konferenciji "SHIFT" Split, o mreži IT tvrtki u BiH "BIT Alijansa", o Tehnološkom parku Varaždin, o Poduzetničkom centru Solin i drugo.

Kopirati
Drag cursor here to close