Snaga Mladih

Mostar: Održano savjetovanje za pedagoge

Sci-Tech / Flash | 16. 12. 2015. u 12:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevladina organizacija „Snaga Mladih / Youth Power“ iz Mostara je 14.12. u hotelu Mostar organizovala savjetovanje za pedagoge i stručne suradnike iz HNK o projektu „Promoviranje zdravijih životnih stilova među mladima u BiH osporavanjem rodnih stereotipa“.

Cilj savjetovanja je bio pobliže upoznati pedagoge srednjih škola sa metodologijom rada koju projekat koristi, aktivnostima i ciljevima projekta.

U savjetovanju su, pored izvršnog direktora YP Armina Čerkeza i program menadžera Nedima Mičijevića, sudjelovali doc. dr Saša Petković – projekt menadžer CARE Banja Luka koji je predstavio projekat i rezultate iz prethodnih godina, prof. dr Srđan Dušanić sa Univerziteta u Banjaluci koji je predstavio rezultate početnog istraživanja provedenog ove godine u sklopu projekta, te Aleksandar Slijepčević – projekt koordinator Perpetuum Mobile Banja Luka koji je prisutnima predstavio metodologiju rada s mladima te priručnik za edukatore i profesore; Program M(ladi).

Projekat „Promoviranje zdravijih životnih stilova među mladima u BiH osporavanjem rodnih stereotipa“ je podržan od strane Švicarske Vlade i OAK Fondacije a implementira se uz podršku CARE International, Balkans.

Kopirati
Drag cursor here to close