Ulaganje u mlade

Mladi fizičari iz BiH bez podrške države pobrali medalje

Sci-Tech / Flash | 20. 10. 2014. u 09:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 4. natjecanju u fizici za srednjoškolce Romanian Master of Physics u Bukureštu, koje je održano od 16. do 19. listopada, bh predstavnici okitili su se medaljama, a učenicima iz BiH malo je nedostajalo da se okite i zlatom.

Medalje su osvojili Selver Pepić - team leader, Nudžeim Selimović - team leader, te Senad Isaković kao promatrač, a od učenika medaljama su se okitili Bahrudin Trbalić (srebrna medalja - trebalo 0.2 poena za zlato) Međunarodna srednja škola Tuzla, Naida Dedić (srebrna medalja) Gimnazija "Visoko", Nermedin Džeković (srebrna medalja) Međunarodna srednja škola Sarajevo, Haris Popovac (brončana medalja) Međunarodna srednja škola Sarajevo i Dunja Radić (pohvala) Međunarodna srednja škola Sarajevo.

Nažalost, i ove godine su ovi mladi ljudi ostali bez podrške države ili druge institucije koje bi trebale pomoći i financirati ovakve projekte.

''Poslije pokušaja i obraćanja za pomoć, ostali su prepušteni sami sebi, na kraju su uspjeli pronaći sredstva i krenuti na put. Društvo fizičara BiH je sudjelovalo u ovom cijelom projektu, i odabiru najboljih za ovo natjecanje'', navodi se u priopćenju Bosna sema obrazovnih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close