81. godišnjica

Mit ili čudovište? Pretražite Loch Ness pomoću Google Street Viewa

Sci-Tech / Flash | 21. 04. 2015. u 13:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je na svoj način obilježio 81. godišnjicu potrage za „čudovištem“ iz Loch Nessa - Google Doodle je u tome znaku, a osim toga, danas je omogućeno promatranje Loch Nessa uz pomoć Googleovog Street Viewa.

Čudovište iz Loch Nessa se prvi puta spominje u šestom stoljeću. Prvo svjedočanstvo u novijem dobu datira iz 1933. kada su George Spicer i njegova supruga vidjeli 'životinju čudnog oblika'. Nakon 18 mjeseci, ponovno se javilo nekoliko osoba koje tvrde da su vidjele čudovište iz Loch Nessa.

U modernom dobu prvi glas o zastrašujućem biću iz jezera stigao je prije 81 godinu, a čini se da je, ako uzmemo u obzir nova svjedočanstva, bez dokaza, doduše, čudovište još uvijek živo. Nessie lovci sada mogu koristiti Google Street View u potrazi za nedostižnim stvorenjem. Vjerovatno ga nećete naći, ali ne treba vam poseban izgovor da virtualno obiđete Loch Ness.



Jedno od najčudnijih objašnjenja fenomena iz Loch Nessa dao je paleontolog Neil Clark 2006. godine koji je zaključio, i to nakon dvije godine istraživanja, kako su u stvari ljudi u jezeru vidjeli – slonove. Njegova je teorija bazirana na čestim gostovanjima cirkusa u prošlom stoljeću koji bi obično zastali na obalama Loch Nessa kako bi odmorili životinje. I najpoznatija fotografija čudovišta iz Loch Necha u stvari bi mogla biti surla slona kako izranja iz vode, zaključio je Clark. 

Kopirati
Drag cursor here to close