Cyber-sigurnost

Ministarstvo sigurnosti i AUBiH potpisali memorandum o suradnji

Sci-Tech / Flash | 23. 02. 2012. u 18:46 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović i predsjednik Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini Denis Prcić potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o suradnji između ove dvije institucije u oblasti obuke, obrazovanja i obavljanja stručne prakse.

Na ovaj način se, kako je nakon potpisivanja izjavio ministar Ahmetović, otvara mogućnost suradnje između Američkog univerziteta i Ministarstva sigurnosti u vezi usavršavanja i školovanja kadrova Ministarstva čime se doprinosi i jačanju borbe protiv kriminala i svih drugih sigurnosnih izazova.

„Uvjereni smo da Američki univerzitet svojim autoritetom i načinom na koji radi i djeluje može kvalitetno educirati naše radnike u okviru Ministarstva i agencija za provođenje zakona u BiH da se suoče sa s najsuvremenijim sigurnosnim izazovima“, kazao je Ahmetović.

Predsjednik AUBiH je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma koji se prije svega tiče oblasti međunarodne sigurnosti, cyber-sigurnosti i kibernetike.

„Učinit ćemo sve da se kadrovi koji su u ssustavu sigurnosti u BiH još kvalitetnije upoznaju sa novim izazovima čemu će doprinijeti eksperti iz SAD i regije“, rekao je Prcić.

Kopirati
Drag cursor here to close