djeca na prvom mjestu

Ministar prosvjete HNŽ-a posjetio osnovnu i srednju školu u Konjicu

Sci-Tech / Flash | 05. 02. 2016. u 16:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko - neretvanske županije danas je u Konjicu posjetio J.U. Srednja škola Konjic i Drugu osnovnu školu te, nakon obilaska školskih prostorija i razgovora s članovima uprava tih škola, istaknuo kako je cilj posjete sagledati stanje infrastukturne, tehničke i kadrovske opremljenosti.

''Obveza ministarstva je uložiti dodatne napore na podizanju kvaliteta nastave, ali i uvjeta rada svih uključenih u nastavnih proces, jer samo tako možemo popraviti stanje u obrazovanju. To naša djeca zaslužuju i uvijek moraju biti na prvom mjestu'', kazao je ministar Hadžović.

Ramiz Katanić, ravnatelj Druge osnovne škole Konjic zahvalio je ministru na posjetu i posebice istaknuo:

''Naša škola stara je više od 45 godina i puno toga unutar objekta treba uraditi. Mi smo u stanju realizirati manje projekte, a zajedno ćemo nastojati napraviti iskorak kako bi bio stvoren ambijent za što bolje uvjete učenicima i uposlenicima''.

Zahid Borić, ravnatelj Srednje škole Konjic naglasio je značaj projekta energetske učinkovitosti, čijim će realiziranjem biti riješen i problem grijanja, koji je već godinama aktualan u toj obrazovnoj ustanovi.

Uz ministra Hadžovića, u posjetu školama bili su Adnan Faladžić, ministar financija i Suad Balić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave u Vladi HNŽ, te Osman Ćatić, zastupnik u Skupštini HNŽ i Domu naroda F BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close