'Zombi računalo'

Microsoft UPOZORAVA: Ne otvarajte dokumente s ekstenzijom '.RTF'

Sci-Tech / Flash | 26. 03. 2014. u 08:16 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stiglo je upozorenje iz Microsofta o širenju virusa. Nemojte otvarati dokumente s ekstenzijom '.rtf''. Ako preuzmete virus, hakeri će moći koristiti vaše računalo kako god požele...

Microsoft je izdao upozorenje o širenju opakog virusa. Navodno je tim hakera, kojima još nisu ušli u trag, pronašao način na koji šire opasan virus za računala preko Word dokumenta s ekstenzijom .rtf, prenosi Business Insider.

U Microsoftu kažu kako su svjesni tog napada, no još uvijek nisu pronašli način kako ga zaustaviti. Napominju kako čine sve nebi li zaustavili širenje virusa. Jedini način da budete sigurni da niste 'pokupili' upravo ovaj virus, kažu iz Microsofta 'nemojte otvarati dokumente s ekstenzijom '.rtf' sve dok se ne dođe do rješenja kako zaustaviti ovaj hakerski napad.

Ovo je jedna od najgorih vrsta napada na računala, ako preuzmete virus, hakeri će moći koristiti vaše računalo kako god požele. Preuzeti sve vaše datoteke i dokumente jednako kao i foto i video sadržaj s vašeg računala.

'Zaraženo' računalo ovakvim virusom, iz Microsofta su nazvali 'zombi računalo' upravo iz razloga što vlasnik jednog takvog neće više imati kontrolu nad računalom. To znači da hakeri mogu koristiti vaše računalo umjesto vas te tim putem, u vaše ime, činiti ilegalne radnje za koje bi vi mogli odgovarati.
Upravo zbog tih ilegalnih radnji iz Microsofta poručuju 'blokirajte sve .rtf dokumente koje dobijete na svoje mail adrese, sve dok ne riješe problem.

Kopirati
Drag cursor here to close