Pojednostavljene funkcije

Microsoft predstavio novi servis za jednostavno kreiranje stranica Sway

Sci-Tech / Flash | 02. 10. 2014. u 10:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas, gotovo svi trebamo stranicu za nešto, bilo da se bavimo hobijem koji želimo prezentirati svijetu, imamo tvrtku ili pak trebamo napraviti neku jednostavnu a vizualno atraktivnu prezentaciju.

Iako postoje servisi poput wix.com, squarespace.com, onepagelove.com i njima slični, cijene variraju od servisa do servisa, no bez obzira na sve, uložiti 10-ak dolara u nešto što može izgledati odlično nije loša investicija.

Microsoft, isto kao i Google, polako okuplja sve svoje servise na jedan kup, pa tako osim što možete online uređivati dokumente, prezentacije ili tablice, kompanija je predstavila novi servis Sway koji služi za jednostavno kreiranje web stranica, prenosi Zimo.co.

Servis nudi mogućnost kreiranja raznih efekata od slika ili teksta bez puno muke, a sve kako ste napravili u vašem uređivaču izgledat će i na stranici koju će posjećivati drugi ljudi, ova metoda zove se WYSIWYG. Microsoft je ovdje lukav, pa tako koristi svoju izuzetno moćan cloud servis Azure kako bi predložio izgled stranica i brzo renderirao sadržaj za vrijeme dok ga vi izrađujete.

Za sada, web stranice putem Swaya možete kreirati online, a uskoro stižu aplikacije za iOS i Android što znači da ćete moći kreirati stranice gdje god se nalazili. Sway ima mogućnost povlačenja sadržaja s OneDrivea (Microsoftov cloud servis), YouTubea, Facebooka, te Twittera, a sve to bez da napustite samu aplikaciju.

Trenutno “u završnoj fazi dizajna”, Sway je još jedan odličan alat koji će pomoći mnogim ljudima diljem svijeta da na vrlo jednostavan i brz način kreiraju svoje stranice.

Kopirati
Drag cursor here to close