U dvije verzije

Microsoft predstavio novi Nokijin mobitel

Sci-Tech / Internet | 29. 11. 2015. u 19:08 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft je predstavio modele Nokia 230 i Dual SIM. Riječ je o featurephone uređajima osnovnih karakteristika, dugog trajanja baterije - i ''premium'' konstrukcije s aluminijskim pokrovom.

Uređaj mase 91,8 grama je i dalje uglavnom plastičan, no stražnju plohu mu prekriva obrađeni aluminij koji daje dašak ''visokog segmenta''.

Potrošačima i šaljivdžijama nije trebalo dugo - mnogi su se već oglasili kako je ovaj Series 30+ uređaj bolje izrade od plastičnih modela Lumia 950 (i XL), za koje su se otkrili brojni problemi u izradi i štednji materijala. 

Bilo kako bilo, Nokia 230 donosi 2,8-inčni zaslon QVGA razlučivosti (240 puta 320 piksela) i ukupno 16MB radne memorije.

Microsoft tvrdi da uređaj i dalje bez problema pokreće Opera Mini internetski preglednik, Bing Search, MSN Weather, ali i osnovnu Twitter i Facebook funkcionalnost te brojne aplikacije.

Interne memorije gotovo i nema - korisnici će morati posegnuti za microSD karticama kako bi na njih smjestili glazbu i sl. 

Prednja i stražnja kamerica su od po 2MP, a tu je i osnovna povezivost (dual-band 900/1800MHz GSM, Bluetooth 3.0, FM radio). Na bateriji od 1.200mAh Microsoft navodi da će korisnici u standby režimu moći računati na 27 dana (22 dana za dual-SIM varijantu). 

Dostupnost se očekuje u prosincu po cijeni od 55 dolara. 

Kopirati
Drag cursor here to close