Novosti u poslovanju

Microsoft će sve verzije Windowsa spojiti u jedinstveni operativni sustav

Sci-Tech / Flash | 23. 07. 2014. u 14:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ove objave relativno je jasnije zašto se Microsoft odlučio na poprilično velik broj otkaza, integracija više operativnih sustava u jedan nužno je rezultirala viškom zaposlenika...

Microsoft je u vrijeme dok je njime „kormilario“ Steve Balmer imao drugačiju strukturalnu podjelu, naime više timova je radilo na različitim verzijama Windowsa i to potpuno odvojeno, funkcionirajući gotovo kao zasebna tvrtka.

Vremena se mijenjaju, mijenja se i Microsoft, koji je odlučio sve glavne verzije Windowsa spojiti u jedan, zajednički i jedinstveni operativni sustav.

Kako će to u praksi izgledati i što svim korisnicima Windowsa ova promjena donosi za sada nije do kraja definirano, ali nije ni sporno da će se to dogoditi.

Satya Nadella, CEO Microsofta, iskoristio je prigodu govoreći o kvartalnim prihodima kompanije da podvuče i ovaj novitet.

„Sljedeća verzija Windowsa će biti jedinstvena, pojednostavljeno rečeno, tri inačice ćemo pretvoriti u jedan konvergirajući OS“, rekao je Nadella, objasnivši usput kakve se implikacije mogu očekivati. „Jedan operativni sustav pokrivat će, uvjetno rečeno, sve veličine zaslona“, objasnio je čelni čovjek Microsofta.

Ovo će biti prvi puta u povijesti da Microsoft ima ujedinjenu platformu, što će najviše razveseliti brojne programere koji će sada moći stvarati univerzalne aplikacije.

„Od sada ćemo više timova koji su radili odvojeno spojiti u jednu ekipu, koja će imati zajedničku arhitekturu i radit će se na ostvarenju istog cilja. Jedinstvena platforma će, uvjereni smo, biti puni pogodak i sjajna vijest, za korisnike, ali i za developere“, najavio je Satya Nadella.

O tome kada će se i u kakvom konačnom obliku pojaviti novi „ujedinjeni Windowsi“ za sada nije bilo govora, ali u svakom slučaju će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije...

Kopirati
Drag cursor here to close