RAK

Mediji imaju obvezu pratiti izbornu kampanju

Sci-Tech / Flash | 26. 08. 2016. u 19:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna agencija za komunikacije podsjeća na obavezu poštivanja Poglavlja 16 Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora, a u vezi s održavanjem Lokalnih izbora u BiH 2. listopada 2016. godine.

Obveza pokrivanja izbornih aktivnosti tijekom spomenutih izbora odnosi se na sve pružatelje audiovizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija u BiH.

Službeni početak izborne kampanje za Lokalne izbore u BiH je 2. rujan 2016. godine i traje 30 dana. U skladu s tim, neposredno obraćanje političkih subjekata, kao i emitiranje plaćenog političkog oglašavanja počinje u razdoblju od 30 dana prije dana izbora, odnosno 2. rujna ove godine.

Također, iz RAK-a podsjećaju da su pružatelji audiovizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija obavezni dostaviti Agenciji raspored planiranih izbornih programa najkasnije 7 dana prije početka izborne kampanje, kao i vrijedeće cjenovnike marketinških usluga najkasnije 15 dana prije početka izborne kampanje.

Na kraju, Agencija podsjeća da izborna šutnja vrijedi za cijelu teritoriju BiH i sve pružatelje audiovizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija. Izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno 1. listopada 2016. u 7.00 sati, i traje do njihovog zatvaranja.

Pravilnik o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora, kao i Izborni zakon BiH, dostupni su na web stranici Agencije www.rak.ba, a lista ovjerenih političkih subjekata za spomenute izbore može se naći na web stranici Središnje izborne komisije BiH www.izbori.ba, priopćeno je iz RAK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close