Posjeta i ugovori

Mašić potpisao ugovore za obnovu tri škole u Posavini

Sci-Tech / Flash | 20. 09. 2014. u 06:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar obrazovanja i znanosti Damir Mašić i ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavske županije Ivo Jelušić potpisali su u petak u Odžaku, Ugovor o sufinanciranju - -financiranju kapitalnih projekata saniranja šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama nastalim u poplavama.

Za saniranje šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama u Posavskoj županiji Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti je izdvojilo ukupno 106.080,00 KM, a korisnici sredstava su: Područna škola 'Vojskova', općina Odžak, u iznosu od 80.029,82 KM i Područna škola 'Novi Grad', općina Odžak, u iznosu od 15.102,36 KM, te Osnovna škola 'Fra Ilija Starčević' iz Tolise u iznosu od 10.947,82 KM.

Ministar Mašić je ovom prilikom i obišao Područnu školu 'Vojskova', koja je pretrpjela velika oštećenja u poplavama i trenutno se nalazi u fazi sanacije.

"Škola se ubrzano obnavlja i vjerujem da će se njeni učenici, koji sada privremeno odlaze na nastavu u Gornju Dubicu, što prije vratiti u svoju školu. Inače, sredstva Ministarstva bit će uložena su treću fazu sanacijskih radova, dok su u Područnoj školi 'Novi Grad' dodijeljena sredstva planirana za sanaciju štete na prilazu školi i zamjenu stolarije, a u OŠ 'Fra Ilija Starčević' iz Tolise za zamjenu poplavama uništenog parketa u školskoj dvorani", precizirao je Mašić.

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavske županije Ivo Jelušić zahvalio je federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti i ministru Mašiću na korektnoj i iskrenoj suradnji, a dvojica ministara razgovarala su i o drugim pitanjima od prioritenog značaja za obrazovanje u Federaciji BiH, sa fokusom na ovu županiju.

U okviru posjete Posavskoj županiji, ministar Mašić boravio je i u Srednjoj školi 'Pero Zečević' Odžak, te Osnovnoj školi 'Vladimir Nazor' u Odžaku, čiji je veliki broj učenika sa poplavljenog područja. "U kritičnim trenucima Odžačani su pokazali veliko srce i humanost za sve svoje sugrađane koje su zadesile katastrofalne poplave. Raduje me da su u tim humanitarnim akcijama sudjelovali i školarci, i osnovci i srednjoškolci, pokazavši razumijevanje jednih za druge, te da su spremni pomoći svojim kolegama", kazao je Mašić.

Inače, ugovori o sufinanciranju - financiranju kapitalnih projekata saniranja šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama nastalim prirodnom nesrećom će narednih dana, uz Posavsku, biti potpisani i sa Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Unsko-sanskom županijom, za što je osigurano ukupno 1.000.000,00 KM iz Proračuna Federacije BiH za 2014. godinu, navodi se iz resornog ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close