Otvoreni Dani prava

Marušić: Aktivnostima 'Dana prava' želimo probuditi studente

Sci-Tech / Flash | 22. 04. 2014. u 11:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Studenti nemaju dovoljno prakse, aktivnosti Dana prava, nisu velike, ali ide k tome da se studenti probude, te da nisu pasivni. Iako nam manifestacija traje kraće'', rekla je za Bljesak.info Janja Marušić, predsjednica Studentskog Zbora Pravnog fakulteta u Mostaru.

'Dani prava' se organiziraju drugu godinu za redom u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Mostaru, a karakteriziraju ih edukativni, sportski, zabavni i humani karakter.

''Nisu najvažnije ocjene, važno je da studenti pokažu aktivizam kroz ovakve stvari'', rekla je u svom govoru Vesna Kazazić dekanica Pravnog fakulteta, koja je podržala ovu, hvale vrijednu, aktivnost studenata.

U izvedbi ELSA-e Mostar danas je simulirano suđenje, a aktivnosti se nastavljaju sa sutrašnjim danom kada će mostarske studente posjetiti Zlatko Knežević, sudac Ustavnog suda BiH koji će održati predavanje na temu 'Ustavni sud BiH: Pozicija, nadležnosti, izvršenje'.

''U srijedu će održati turnir u basketu, gdje će kolege pokazati kako su dobri sportaši, osim što su dobri studenti. U petak nam dolazi javni bilježnik koji će pričati o svojoj praksi. Tijekom dana prava biti će organizirane i radionice s asistenticama Pravnog fakulteta'', nadodala je Marušić.

Svaki dan 'Dana prava' ćemo skupljati dobrovoljne priloge, te iste uručiti udruzi MINORES, koja se bavi pitanjem beskućnika te socijalno ugroženih osoba, a po riječima Marušić, to će biti zasigurno dobro uložen novac.

Kopirati
Drag cursor here to close