za bolji svijet

Mark Zuckerberg progovorio o budućnosti Facebooka

Sci-Tech / Flash | 19. 02. 2017. u 15:34 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mark Zuckerberg nedavno je u svojem pismu javnosti iznio svoje ideje i planove u kojem će smjeru ići najveća svjetska društvena mreža. Facebook je u godinama iza nas postao više od same mreže na kojoj dijelimo svoje osjećaje i trenutke, te se polako pretvara u središte u kojem nastaju promjene koje odjeka imaju u cijelom svijetu, piše portal PCchip.

U svojem se obraćanju dotaknuo i toliko spominjanih lažnih vijesti te poručio kako će se Facebook svim raspoloživim moćima boriti protiv tog problema. Cilj Facebooka je da postane središte jedna zajednice u kojoj će se razvijati jedan novi bolji svijet. Zuckerbergu je jasno kako je pred njim jako težak posao, jer sve govorancije treba nekako pretvoriti i u djelo.

Napomenuo je Zuckerberg kako će se kod otkrivanja lažnih vijesti u budućnosti osloniti na umjetnu inteligenciju, koja će postati sastavni dio Facebooka. Razlog oslanjanja na umjetnu inteligenciju u prvom planu je prakticiran zbog toga jer se Facebookovi radnici ne mogu pozabaviti velikom količinom raznih objava.

Kao što je svima poznato, milijuni postova, fotografija i videouradaka dijele se na toj mreži svakodnevno, a moderirati tu količinu podataka može samo umjetna inteligencija.

Mnogi su u obraćanju Zuckerberga prepoznali zaokret u poslovanju Facebooka. Dok je do sada fokus bio usmjeren na prikupljanje i povezivanje mase ljudi u jednu zajednicu, sada će u prvom planu biti djelovanje i rad te zajednice.

Odnosno, fokus se stavlja na ono što se događa nakon što se skupi velika količina ljudi. Što nas samo očekuje u dalekoj budućnosti i kuda će nas odvesti putevi Facebook-a?

Kopirati
Drag cursor here to close